Mindegy, hogy pontosan minek bélyegezték a problémád (IR, IGT, IFG, prediabétesz, vagy 2-es típusú diabétesz) végeredményben ugyanattól a kóros folyamattól szenvedsz.

Hónapok, akár évek óta gyötörnek a tüneteid: nem tudsz tartósan fogyni, hullik a hajad, napközben feszült, fáradt vagy, éjjel rosszul alszol, falási rohamok, rosszullétek törnek rád, nem akar összejönni a kisbaba. 

Szeretnél jól lenni, és elérni a célod, próbálkozol is, de az erőfeszítéseid nincsenek összhangban az eredményekkel. Tudod nagyon jól, hogy miről beszélek.

Folyamatosan azt érzed, hogy a diétád nem életszerű, számolod a szénhidrátot, be kell osztanod 5-6 étkezést, ráadásul állandóan külön ételeket kell készíts magadnak, ami felemészti minden energiád. Ha betartod ezt a fajta  diétát, akkor olyan, mintha az egész napod ekörül forogna, ha nem, akkor meg lelkiismeret furdalás gyötör.

Valami mindig hiányzik – ez a valami pedig a  teljes gyógyulás eléréséről való szilárd meggyőződés és az ehhez vezető út, no meg a vezető, aki megmutatja neked a helyes utat. 

“Ha sikerülne rendesen betartanom a diétám, akkor már minden oké lenne…” – rengetegszer hallottam már ezt a mondatot. De vajon tényleg így van?

Nézzünk csak utána!

A hagyományos kezelési módok (160 gr-os diéta + gyógyszerek)  a szénhidrát számolásán, sok részletre való elosztásán, valamint a vércukorszint gyógyszerrel való csökkentésén alapulnak. Ez a megközelítés se nem jó, se nem elég. 

Gondolj bele! Ha a szervezeted jelenleg nem tolerálja jól a cukrot, akkor mi értelme ezt a sok cukrot sok részre elosztani és megenni? 

Jah, hogy még azt sem magyarázta el senki, hogy a szénhidrátok nagy része tulajdonképpen cukor? Akkor biztosan nem a helyes utat mutató segítőhöz fordultál. 

Könnyen hihetted emiatt, hogy barnarizs, tk kenyér, zabkása, sok gyümölcs, tk tészta mind-mind egészségesek számodra. Hisz ez megy az IR témájú csoportokban is, plusz a “fincsi” mentes sütireklámok. 

Ez azonban olyan, mintha a mérget számolgatnád és osztanád többfelé, hogy lassabban pusztulj bele.

Méltatlanul és feleslegesen szenvedsz, és így soha nem fogod elérni a kívánt eredményt, csak azt, hogy még tovább szenvedj.

Ha ez lenne a cél, akkor a hagyományos módszer a tökéletes megoldás! 

 Azt gondolod, csak idő vagy kitartás kérdése, hogy működjön? 

Szuper! Akkor majd rádöbbent a legközelebbi kontroll, vagy az erősődő, szaporodó tünetek arra, hogy valójában mennyire kiszolgáltatott helyzetben vagy (megint csak jól tudod, hogy miről beszélek).

Akárhonnan is nézzük, ha már hónapok, évek óta ugyanazokban az ördögi körökben forogsz, akkor valami nem oké a választott megoldással, terápiával. 

Én elmondom, hogy mi: az, hogy ez nem a megoldás.

Pedig a számodra helyes étrend, ami kifelé vinne az ördögi körből, nem is egy nagy “was ist das”.

Bárki számára könnyen megtanulható.

De akkor miért is szenvedsz még mindig  a problémáddal?

Azért kezdtél bele a mostani idegörlő diétába, mert szeretnél egyszer s mindenkorra teljesen megszabadulni ebből a helyzetből, szeretnéd végre elérni az egészséggel kapcsolatos rövid- és hosszútávú céljaid, legyen az akár egy kisbaba, akár több tíz kiló fogyás.  

És mi az, ami eddig ebből megvalósult?

A küzdelem.

De minek küzdesz folyamatosan a széllel szemben?

Mi lenne, ha végre a sarkadra állnál, és azt mondanád, hogy az erőfeszítéseidért cserébe szeretnéd most már elérni a méltó eredményt? 

Mit nevezek én “méltó eredménynek”? A jelenlegi probléma teljes és végleges megoldását!

Ha valóban ki akarsz gyógyulni az inzulinrezisztenciából vagy cukoranyagcsere zavarból , akkor ez számodra is tökéletesen elérhető és reális cél.

Egy megfelelő koncepcióval, rendszerrel akár 2 hónap alatt elsajátíthatod annak a fajta étrendnek minden csínját bínját, ami kivezet a cukoranyagcsere problémából, és még vércukorszint csökkentő gyógyszerekre se lesz szükséged!

Mondom mindezt a gyakorlati tapasztalatom alapján, hiszen pont ebben segítek az ügyfeleimnek.

Abban segítek az ügyfeleimnek, hogy az elavult, hibás szemléleten alapuló, megoldást nem nyújtó hagyományos kezelési  módszerek helyett minél gyorsabban és hatékonyabban megtanulják és alkalmazzák a cukoranyagcsere zavarok valódi étrendi megoldását.

Tudom, tudom, hogy mi lesz erre a zsigeri válaszod…

“Jól hangzik, de már a hócipőm tele van az összes diétával!”

Abszolút egyetértek veled, nem is diétáról beszélek ….

Hanem egy célravezető,  élhető, követhető, jó irányú rendszer szintű étrendről, ami elvezet a célodig és még tovább.

Ahhoz, hogy valaki végleg ki tudjon mászni a cukoranyagcsere problémából az egész táplálkozási koncepcióját  újra kell gondolni. 

És ez még nem elég, csinálni is kell. 

Látod, nem véletlenül említettem korábban azt, hogy RENDSZERRE van szükséged, nem egy szimpla diétára.

Könnyen lehet, hogy azt hiszed, hogy nálad már most is van valamilyen rendszer.

De ha még mindig nem érted el tartósan azt, amit akarsz, akkor az nem rendszer, hanem vakrepülés.

Rendszerről akkor beszélünk, amikor teljes kontrollod van a vércukorszinted felett, miközben nem kell egész álló nap a kajákon gondolkodnod, olyan testsúlyt érsz el, amilyet csak akarsz,  és nem kínlódsz többé a cukorproblémából fakadó tünetektől. Sőt, a gyógyulást még a laborleleted is alátámasztja.

Ha egy helyben toporogsz, egyik tünetet váltja a másik, egyik gyógyszert, a másik, akkor az nem rendszer, hanem totális kiszolgáltatottság.

(És ne áltasd magad! Attól még, hogy előző hónapban végre lement pár kiló, semmi nem garantálja a következő hónapot, ha nincsenek a kezedben az ehhez szükséges megfelelő eszközök és nem alkalmazod azokat tudatosan.)

A szokásos, általad ismert megoldások sosem fogják ezeket az eszközöket a kezedbe adni, mert egy ilyen sincs nekik!

Hogyan lesz tehát olyan rendszered, ami képes kihúzni a jelenlegi problémakörből? (Természetesen anélkül, hogy közben felesleges plusz köröket tennél.)

Olyan étrendi rendszert kell megtanulnod, ami megéri a befektetett időt és energiát, mert ezek után az erőfeszítések után végre egy életre hátradőlhetsz és kihúzhatod ezt a megoldandó problémát a listádról! 

Ez a rendszer egyszerre képes gyógyszerek nélkül visszafordítani az inzulinrezisztenciát, vagy cukoranyagcsere zavart és személyre szabottan kialakítani az egyéni sajátosságok mentén az életre szóló helyes és követhető étrendet. 

Ennek a rendszernek nem csak a cukoranyagcsere helyreállítása a célja, hanem a test hosszútávú ideális működésének támogatása is, éppen emiatt képes a szerteágazó tüneteket egyszerre enyhíteni és megoldást is adni.

Ha megérted, hogy milyen folyamatok rontanak most a helyzeteden és hogyan tudod ezeket egy átfogó étrendi stratégiával megállítani, akkor minden célod elérhető közelségbe fog kerülni! 

Ennek megtanulása nem több, mint 2 hónap! Ugye, hogy még olvasni is megkönnyebbülés?

Végre elérheted azt a célt, azt a fajta egészséget, amiről álmodsz! Méghozzá egy jól belátható időn belül.

Amit itt leírtam, az nem álom, hanem valóság, hiszen ismétlem, pont olyan rendszer megtanulásában és begyakorlásában segítek az ügyfeleimnek, amellyel biztosan vissza tudják fordítani a cukoranyagcsere zavart és végre kitörhetnek a diéták, gyógyszerek és tünetek ördögi köréből. 

Jól hangzik, ugye?

Kíváncsi vagy hogyan néz ki ez a rendszerszintű étrendi megoldás, amellyel komoly sikereket érünk el az ügyfeleimmel?

Kattints az alábbi linkre és mélyebb betekintést adok neked:

https://rekamuhely.hu/egeszseges-etrend-ir-es-noknek/