Videók

1,5 óra/hatha jóga/tematikus gyakorlás/csípő és medence/haladó

A csípő területe második stresszzónánk, ide gyűjtögetünk sok bennragadt feszültséget. Nyitása, oldása általában nagy megkönnyebbülésekkel jár, érdemes vele foglalkozni. Gyakran a belső combizmok, és a külső csípőizmok is túl feszesek, akadályozzák a szabad mozgást, ráadásul az ízületi mozgások is beszűkülnek a kevés vagy nem megfelelő mozgatás, a sok idegeskedés, fel nem dolgozott traumák és az állandósult stressz miatt.  Az ízületnek 4 irányba kellene mozognia fájdalom nélkül (hajlítás, feszítés ,ki- és berotáció). Ezeket vesszük most sorra, a fókusz az elengedésen van. Bízd rám magad!

40 perc/flow jóga/tematikus gyakorlás/állógyakorlatok és vinyászák/haladó

Mihez kell bátorság? Szinte mindenhez… És mi kell a bátorsághoz? Biztos talaj és szilárd pontok, ahonnan kiindulhatsz, meg egy nagy levegő. Ebben a tematikus gyakorlásban az önbizalom fejlesztésére helyezzük a hangsúlyt, sok álló és erőpózzal, koncentrációs gyakorlatokkal, melyek segítenek odairányítani a figyelmünket, ahol a legnagyobb szükség van rá! Nézzük meg, mire megyünk a matracon és próbáljuk ki a mindennapi életben! 

17 perc/hatha jóga/középpontban a hát és a gerinc/kezdő 

Ha szánsz napi 17 percet a gyakorlásra, biztosan búcsút mondhatsz a hátfájásnak. Ez a gyakorlatsor azoknak szól, akik gyakran szenvednek hát-és derékfájdalomtól és szeretnék ezt megszűntetni. By by hátfájás!!!

20 perc/dinamikus hatha jóga/teljes test átmozgatás/középhaladó

20 perc szünet mindenkinek jár. 🙂 És milyen hasznos, ha át tudod mozgatni magad tetőtől talpig, önmagadra tudsz figyelni néhány perc erejéig, hogy utána megújulva, felfrissülve folytasd a napod. Iktasd be ezt a gyakorlást a nap közepén, meglátod olyan lesz, mintha kicseréltek volna!

1 óra/teljes test átmozgatás/ kapcsolódás a földhöz/energetika/slow flow/középhaladó

Tarts velem ezzel a lágy slow flow jógával, üdvözöljük a földet, kapcsolódjunk a természethez! Ha teheted gyakorolj a szabad levegőn, érezd a szellőt, a napot, a földet és hallgasd a természet hangjait! Válj részévé, olvadj bele!

2 óra/gerincjóga/részletes magyarázatokkal/teljesen kezdő szint

Ha még egyáltalán nem jógáztál és szeretnél preventíven, önmagadra figyelve gyakorolni, elsajátítani egy olyan hozzáállást, ami Téged és az egészségedet, testi-lelki jól-létedet szolgálja itt a helyed!

Másfél óra/egyszerű gyakorlatok/hatha jóga/teljes relaxációval/kezdő

Egyszerű hatha jóga, könnyű gyakorlatokkal, melyek harmonikusan erősítik és nyújtják a test izmait, fejlesztik a koncentrációt, kiegyensúlyozzák az idegrendszert. Az óra végén egy teljes relaxáció vár Téged, hogy el tudj lazulni és regenerálódj.

 

1 óra/ reggeli gyakorlás/ teljes test/egyensúly/elme/légzés/hatha jóga/középhaladó

Próbáltad már jógával kezdeni a napod? Ha még nem, itt az idő, hogy megtapasztald, mennyit ad hozzá a fókuszáltságodhoz, tettrekészségedhez, hangulatodhoz, nyugalmadhoz. Azoknak ajánlom, akik szeretnék jobban megérezni az ászanák energetikai hatásait. A gyakorlást mélyhasi légzéssel zárjuk.

35 perc/expressz gerincjóga/törzsizmok/könnyű/kezdő

Várlak szeretettel erre a könnyed gerincátmozgató, frissítő gyakorlásra. Fókuszban a vállöv és a gerinc, de megmozgatjuk a teljes testet, erősítjük a hasizmokat és gyakoroljuk az astangászanába/nyolcponttartásba való le- és feljövetelt. Wohoo! 🙂

1 óra/immunerősítő gyakorlatok/idegrendszer/légzés/mardzsari és változatai/hatha jóga/középhaladó

Ma a fókusz az immunrendszer erősítésén lesz. A jógának minden eszköze megvan ahhoz, hogy jó formában és egészségesen tartsuk a testünket, ebben központi szerepe van védekező rendszerünk hatékony működésének. Lássuk mit tudunk tenni! 

40 perc/flow jóga/könnyed gyakorlás/középhaladó

Ez a 40 perces gyakorlás azért került ide, mert szeretném, ha néha eszedbe jutna gyengédnek lenni önmagadhoz. Próbáld ki, ha minden pózt csak addig viszel el, amíg jól érzed magad benne, ha néha kicsit tovább kitartod a leborulásokat, ha engeded magad valóban megérkezni a pillanathoz. Mit tapasztalsz?

1 óra 20 perc/egész test/ álló ászanák/erő/energetika/relaxáció/gyorsabb tempójú hatha jóga/középhaladó

Újulj meg a természettel együtt! Ajánlom a tavasz kezdetén vágj bele ebbe a kicsit gyorsabb tempójú gyakorlásba. Átmozgatjuk a teljes testet, felizzítjuk energiáinkat, belelélegezzük magunkat a megújulásba, relaxációval zárunk, hogy felvértezzük magunkat a mindennapokhoz.

15 perc teljes test átmozgatás/hatha jóga/könnyű/kezdő

Ha csak 15 perced van és szeretnéd jól kihasználni, kicsit befelé fordítani a figyelmed, regenerálódni, elengedni a napi nyüzsit, kellemesen megmozgatni a tested, különös tekintettel a gerincedre, akkor ez a gyakorlás Neked szól.

20 perc/tenyértámaszok magyarázatokkal/csukló bemelegítése/könnyű/kezdő

Soknak érzed a tenyértámaszokat a jógában? Vagy esetleg érzékeny a csuklód, a könyököd, a vállad? Nézzük meg hogyan lehet ezen segíteni! Elmondok Neked mindent, amit a tenyértámaszokról tudni érdemes, közben gyakorlunk és áthidaljuk a nehézségeket. 🙂