Ezt a gyakorlatot akkor használd, ha instant szeretnél emelni energia szinteden, általános hangulatodon. Lehet percekig vagy órákig is játszani, esetleg többször egy nap. Fontos, hogy amikor játszol, ne engedd elkalandozni másfelé a gondolataid. Meglátod, amint tapasztalod a gyakorlat hatásosságát, ez egyre könnyebben fog menni.

  1. Figyled meg most hogyan érzed magad! Ne kommentálj, ne ítélkezz, csak konstatáld.
  2. Nézz körül, és keress valamit, ami tetszik! Lehet bármi: egy váza, egy szép virág, egy tárgy, amire jó ránézni,egy ruha, amit szeretsz, egy hang pl. madárcsicsergés, finom illat, a környezetedben lévő embereken valami, ami tetszik pl. egy szép sál, vagy frizura, de lehet belső tulajdonság is, amit nagyra értékelsz. Tényleg bármi. Ha már gyakorlott Vagy, a fejedben is kereshetsz pl. egy szép emléket, vagy valamit, amit szeretsz magadban pl. szeretem, hogy szorgalmas vagyok, tetszik, ahogy megoldottam ezt a problémát stb. Ezt az elején nem javaslom, mert az elme hajlamos elkalandozni. A lényeg: csak olyan dolgokat keress, ami tetszik!
  3. Ahogy elkezded a figyelmed azok felé a dolgok felé irányítani, amik tetszenek, egyre több és több ilyan találsz majd. Ez törvényszerű, biztosan így lesz! Csak keress tovább és sorold, amik tetszenek.
  4. Ezek a dolgok jó érzést fognak kiváltani belőled, figyeld meg ezt az érzést! Ahogy egyre több mindent találsz, ami tetszik, egyre jobban fogod érezni magad! Csak keress tovább!
  5. Figyeld meg most hogyan érzed magad!

 

Ez az egyszerű gyakorlat csodákra képes, próbáld ki és garantáltan jobban fogod magad érezni a bőrödben. Gyakorold bátran, amikor csak szükségét érzed!

(Forrás : Esther Hicks alapján)